SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Lambohov

Kommunikation mellan skola och hem

Veckobrev och periodbrev

Varje torsdag mejlar ansvarspedagogen ut ett informationsbrev till dig som förälder med barn i vår verksamhet samt lägger upp brevet på SchoolSoft. I slutet av varje period mejlar rektorn/ förskolechefen ut ett informationsbrev till alla föräldrar med barn i våra verksamheter. Brevet berättar om viktiga händelser på skolan och förskolan. Varje månad mejlar fritids ut ett månads- brev till föräldrar som har barn i fritidsverksamheten.

SchoolSoft

SchoolSoft kan användas överallt där det nns en dator med internetuppkoppling. Du som förälder kan via SchoolSoft göra sjukanmälningar, skapa dig en överblick av vad som är aktuellt på skolan och vad som händer i alla perioder både ämnesspeci kt och i tema. Systemet är ut- vecklat med fokus på att förbättra informationen mellan skolan och hemmet. IUP-samtalen nns tillgängliga där tillsammans med elevens Individuella utvecklingsplan (IUP), period- och veckop- lanering/utvärdering, uppdrag, närvarorapportering, aktiviteter, nyheter, betyg med mera.

Det är viktigt att du som förälder är delaktig i detta system. Vi ser gärna att ni loggar in i SchoolSoft en gång per vecka.

Adressen till inloggningssidan

https://sms8.schoolsoft.se/vittra/jsp/Login.jsp. Det går även att ladda ned SchoolSoftappen från AppStore.

Information elevråd

Elevrådet trä as ett antal gånger per läsår och lägger upp protokoll samt informerar om sitt arbete på SchoolSoft.

Elevhälsan

Information om vaccination och hälsobesök skickas till vårdnadshavare genom lämpliga kanaler i skolan som veckobrev, SchoolSoft och skriftlig information med eleverna till hemmet.

Facebook

Här publicerar vi bilder på lärandet och aktiviteter i skolan. Följ oss gärna för att ta del av ditt barns skolgång. Glöm inte lämna in blanketten ”fototillstånd” om du vill att även ditt barn ska få vara med på bild i sociala medier.

Hittade du inte vad du letade efter?