SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Lambohov

Inskolning

Ert barn kommer nu att vistas i två olika miljöer, hemmet och förskolan.

Under inskolningen pågår två processer, separation från föräldrarna samtidigt som barnet ska bygga upp en relation till pedagogerna och känna trygghet hos dem. Det ska vara roligt och lustfyllt, för det är nu som vi lägger grunden!

Tillsammans med ditt barn kommer vi bygga upp relationen genom leken, genom att observera vad just ditt barn är intresserad av och på den vägen locka barnet till oss. Din trygghet skapar barnets trygghet!

Barnet ska använda dig som trygghetsbas under inskolningen. Det är du som förälder som tar ansvar för barnet under inskolningen och hjälper till med påklädning, mat och så vidare. Syftet med det är att barnet ska få möjlighet att lära känna miljön, pedagogerna och kompisarna på förskolan och känna sig helt trygg med det eftersom du som förälder finns med hela tiden. Det är därför viktigt att barnet vet vart du är så ditt barn kan koncentrera sig på leken och utforskandet av den nya miljön. Du behöver inte delta i barnets lek under inskolningen på förskolan utan kan vara passiv och iakttagande när du vistas i barnets nya miljö.

Inskolning sker enligt ett inskolningsschema som alltid skickas ut innan inskolningsstart. Ansvarspedagogen ringer till dig som förälder och hälsar välkommen samt berättar om hur de första dagarna kommer att se ut. Under första veckan sker ett inskolningssamtal där vi berättar om våra rutiner, SchoolSoft och annan viktig information. Barnen ska ha med sig blöjor och extrakläder, exempelvis regnkläder och gummistövlar samt ett ombyte bestående av; strumpor, underkläder, överdel och underdel om behov uppstår under dagen. För de barn som sover ute under dagen behövs en vagn. Ta även med en snuttefilt och napp om barnet använder detta.

 

Hittade du inte vad du letade efter?