SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Kungshagen

Inskolning på förskolan

Från och med inskolningen på förskolan kommer nu ditt barn att vistas i två olika miljöer,i hemmet och i förskolan. Under inskolningen pågår två processer, en separation från föräldrarna samtidigt som barnet ska bygga upp en relation till pedagogerna och känna trygghet hos dem. Det är viktigt att inskolningen är rolig och lustfyllt, för det är nu som vi lägger grunden för det fortsatta lärandet.

Tillsammans med ditt barn kommer vi bygga upp relationen genom leken, genom att observera vad just ditt barn är intresserad av och på den vägen locka barnet till oss. Din trygghet skapar barnets trygghet.

Under inskolningen ska ditt barn använda dig som trygghetsbas. Det är därför du som förälder som tar det huvudsakliga ansvaret för barnet under inskolningen och hjälper till med påklädning, mat och så vidare. Syftet med det är att barnet ska få möjlighet att lära känna miljön, pedagogerna och kompisarna på förskolan och känna sig helt trygg med det eftersom du som förälder finns med hela tiden. Det är därför viktigt att barnet vet vart du är så ditt barn kan koncentrera sig på leken och utforskandet av den nya miljön. Som förälder är du alltså aktiv i vår verksamhet tillsammans med ditt barn under inskolningen.

Inskolningen pågår under måndag, tisdag och onsdag mellan kl. 9-13.30 där du är med som förälder. Under torsdag och fredag lämnar du ditt barn mellan kl. 9-13.30. Innan inskolningsstart bjuds du som förälder in till ett inskolningssamtal där du tillsammans med barnets ansvarspedagog går igenom inskolningen och du får berätta om ditt barn.

Vid barnets start på förskolan behöver ditt barn ha med sig ytterkläder efter väderlek samt två ombyten bestående av: strumpor, underkläder, överdel och underdel om behov uppstår under dagen. De barn som sover middag behöver också få med sig kudde, täcke eller sovsäck hemifrån. Ta även med blöjor, snuttefilt, gosedjur och napp om barnet använder detta.

Hittade du inte vad du letade efter?