Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.
SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Jakobsberg

Vad ska jag tänka på när mitt barn är sjukt?

Det är vanligt att barn får infektioner, speciellt under de första åren i förskolan. En del sjukdomar smittar innan barnet har fått tydliga symtom. Här har vi samlat några goda råd om hur du som förälder kan minska risken för smittspridning.

Tvätta händerna och hosta i armvecket

Det är alltid bra att vara extra noga med hygienen när man själv eller barnet har en infektion. Ett av de bästa sätten att minska smittspridning är att tvätta händerna ofta och alltid före maten och efter toalettbesök. Det är också bra att lära barnet att hosta i armvecket i stället för i händerna. Det är också klokt att tvätta snuttefilt, gosedjur och leksaker som barnet har använt efter en infektion.

När kan barnet gå tillbaka till förskolan?

Det är viktigt att barnet är tillräckligt piggt för att orka med en dag tillsammans med andra barn och vuxna i de vanliga aktiviteterna. Om ett barn har varit dålig i magen kan barnet gå tillbaka tillbaka till förskolan när det äter som vanligt och inte har kräkts eller haft diarré under 48 timmar. Vi följer Smittskyddsinstitutet riktlinjer för smitta i förskolan.

Läs mer om smitta i förskolan

Smittskyddsguide från landstinget i Stockholm
Smitta i förskolan, Länsstyrelsen

Hittade du inte vad du letade efter?