SchoolSoft Sätt ditt barn i kö

Vittra Halmstad

Inskolning på Vittra Halmstad

Ett par veckor före inskolningens start bjuds ni familjer in, för ett inskolningsmöte där ni får möjlighet att möta ert barns pedagoger och se våra lokaler. Ni får även information om vår verksamhet och hur inskolningen går till.

Under inskolningen är du vanligtvis med ditt barn på förskolan i tre dagar. Första dagen kommer ni klockan 9 och stannar till efter lunch. Följande två dagar kommer ni vid ordinarie lämningstid och stannar under dagen. Den fjärde dagen kan du oftast lämna ditt barn. Under inskolningen får du som förälder möjlighet att lära känna oss på förskolan och hur vår verksamhet ser ut. Tillsammans arbetar vi aktivt med att bygga relationer till varandra och till förskolans miljö och material.

Ett par veckor efter inskolningen har vi, tillsammans med de andra familjerna som skolat in sina barn, uppföljningssamtal i grupp. Då möts vi för att tillsammans reflektera och prata kring era barns första tid på förskolan.

Bra att ha med sig

Vi är ute i alla väder så ditt barn behöver ha med sig kläder för det. Barnen behöver ha med sig extrakläder och blöjor om man använder det. De barn som sover gör det ute i medhavda vagnar.

Hittade du inte vad du letade efter?