SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Gerdsken

Kommunikationen mellan skola och hem

Veckobrev och periodbrev

Varje vecka skickar ansvarspedagogen ut ett informationsbrev i form av ett mejl till dig som förälder med barn i vår verksamhet samt lägger upp brevet på SchoolSoft. I slutet av varje sexveckors-period mejlar rektorn/förskolechefen ut ett informationsbrev till alla föräldrar med barn i verksamheten.

SchoolSoft

SchoolSoft kan användas överallt där det finns en dator med internetuppkoppling. Du som förälder kan via SchoolSoft göra sjukanmälningar, skapa dig en överblick av vad som är aktuellt på skolan och vad som händer i alla perioder både ämnesspecifikt och i tema. IUP-samtalen finns tillgängligt där tillsammans med elevens Individuella utvecklingsplan (IUP), period- och veckoplanering/utvärdering, uppdrag, närvarorapportering, aktiviteter, nyheter, betyg med mera. Om ditt barn har behov av fritidsverksamhet registrerar du ditt barns tider i SchoolSoft. Det är viktigt att du som förälder är delaktig i detta system. Vi ser gärna att ni loggar in i SchoolSoft minst en gång per vecka. Vi kommer under tidig höst att hålla en utbildning i SchoolSoft för alla våra nya föräldrar. Du kommer att få ditt inlogg och lösenord mejlade till dig under den första skoldagen.

Adressen till inloggningssidan

https://sms8.schoolsoft.se/vittra/jsp/Login.jsp

Information elevråd

Elevrådet lägger upp protokoll samt informerar om pågående arbete på SchoolSoft.

Elevhälsan

Information om vaccination och hälsobesök skickas till vårdnadshavare genom lämpliga kanaler i skolan som veckobrev, SchoolSoft och skriftlig information med eleverna till hemmet.

Facebook

Här publicerar vi bilder på lärandet i skolan och förskolan. Följ oss gärna för att ta del av ditt barns skolgång. Glöm inte lämna in blanketten ”fototillstånd” om du vill att även ditt barn ska få vara med på bild.

Hittade du inte vad du letade efter?