SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Gerdsken

Våra traditioner

Barnens födelsedagar uppmärksammas alltid på förskolan. Oftast den dagen de fyller eller vid ledighet, när barnet kommer tillbaka. Vi firar under samlingen då födelsedagsbarnet får vara huvudperson. Vi har av olika anledningar valt bort fika och glass, detta får barnen fira med hemma.

Påsk firar vi med maskerad. Då får barnen klä ut sig till påskkärringar/gubbar eller till något annat. Vi äter påsklunch tillsammans med barnen. Även de barn som normalt sett är lediga denna dag bjuds in att delta i festligheterna.

Omkring midsommar bjuder vi till fest. Då dansar vi runt midsommarstången vi klätt tillsammans och njuter av fika! Även de barn som är lediga denna får vara med.

Lucia firar vi med luciatåg på förskolan. Föräldrar, syskon och övrig släkt är välkomna att se tåget. Det bjuds också på glögg och pepparkaka. Barnen har tränat på luciasånger och det brukar bli en mycket trevlig gemensamhetsstund på förskolan.

I samband med skolans Nobelmiddag får vi besök av vår egen kung och drottning, vilket brukar vara uppskattat av barnen.

Vid jul har vi julbord och andra festligheter för barnen. Självklart kommer tomten på besök och ofta har han med sig små paket som barnen får öppna. Vi sjunger julsånger tillsammans och läser en julsaga. Självklart får de barn som normalt sett är lediga denna dag vara med och fira.

På våren firar vi Barnensdag i Nolhagaparken med barn och föräldrar. Barnen bjuder på sång och dans och vi avslutar med att grilla i parken eller äta medtagen fika.

Vi har också en gemensam sommaravslutning för alla barn och anhöriga på förskolan. Förra året var vi i Nolhagaparken och grillade, lekte och sjöng, vilket var mycket uppskattat.

Hittade du inte vad du letade efter?