SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Frösunda

Inskolning

Datum för inskolningsstart skiljer sig åt, detta får du personligen när du skrivs in i vår förskola. Vi tillämpar 3-dagars inskolning vilket innebär följande:

Dag 1

Du och ditt barn kommer kl. 10.00 och är med hela dagen för att bekanta er med miljön, de andra barnen och pedagogerna. En ansvarspedagog har utsetts till ditt barn och kommer guida er genom dagen. Vi kommer börja dagen med ett möte mellan er och pedagogen. Ett möte där vi går igenom inskolningens upplägg, visar er runt samt ger tillfälle för er att ta upp frågor och funderingar gällande inskolningen. Efter mötet följer du och ditt barn våra rutiner genom hela dagen, det är du som förälder som till en början sköter och hjälper till vid rutinsituationer som blöjbyte/ toalettbesök. Första inskolningsdagen är slut kl. 14.00. Det är viktigt att ni håller tiderna för att barnet snabbt ska komma in i förskolans rutiner och känna sig tryggt.

Dag 2

Du och ditt barn kommer kl. 09.00. Under dag 2 är mycket fortfarande nytt för barnet och du som förälder fortsätter med att byta blöja, är med under måltiderna och finns nära ditt barn. Du ska finnas där som ett stöd men låt pedagogerna vara de som aktiverar barnet. Ni stannar och äter mellanmål med oss och går hem kl. 14.00.

Dag 3

Ni kommer hit kl. 09.00. Dag 3 brukar barnet känna sig mer trygg i miljön och i gruppen. Du som förälder kan aktivt ta ett steg tillbaka och låta ansvarspedagogen få aktivera barnet. Du finns med i bakgrunden så att ditt barn kan komma till dig om det känner sig osäkert. Även den här dagen stannar ni till kl. 14.00.

(Dag 4 efter helg)

Om första inskolningsdagen skett på en onsdag och ni skolat i onsdag- fredag upprepar vi dag tre på måndagen. Du som förälder kan aktivt ta ett steg tillbaka och låta ansvarspedagogen få aktivera barnet. Du finns med i bakgrunden så att ditt barn kan komma till dig om det känner sig osäkert. Även den här dagen stannar ni till kl. 14.00.

Dag 4

Du och ditt barn kommer till oss kl. 09.00 och er ansvarspedagog tar emot barnet. Det är viktigt att du som förälder säger hej då till ditt barn och sedan går i väg. Det är naturligt att barnet blir ledsen i början men ansvarspedagogen finns där för barnet och aktiverar det. Vi vill att du finns stand-by på telefon så att vi snabbt når dig om det är något vi vill prata med dig om.

Dag 5-10

Ditt barn är här kl. 09.00 – 15.00. Vi ser helst att du som förälder finns tillgänglig per telefon hela den här veckan också.

Viktigt att komma i håg är att alla barn är olika. Detta är endast en mall, vissa barn kan komma att behöva fler dagar, andra barn och föräldrar känner sig trygga på en gång. Det är viktigt att ni har en öppen dialog med era ansvarspedagoger så att inskolningen blir trygg och bra.

Hittade du inte vad du letade efter?