SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Frösunda

Arbeta i fritidsverksamheten

Marko Lassinantti, fritidshemsansvarig på Vittra Vallentuna
Marko Lassinantti, fritidshemsansvarig på Vittra Vallentuna

Varför har du valt att arbeta inom skola/förskola?

Jag flyttade från Tornedalen till Stockholm 2004 och bestämde mig för att söka ett arbete som passade min utbildning som fritidsledare. Jag sökte information om olika förskolor och skolor och fastnade för Vittras pedagogik. Hösten 2004 var jag med i starten av Vittra Frösunda. Eftersom jag som person är mycket social och tycker om att umgås med olika typer av människor valde jag att arbeta i skolan.

Vad är för Vittra för dig?

Jag har jobbat nästan 10 år i Vittra, det har blivit en del av mig. För mig är Vittra kunskap och glädje med eleverna i fokus.

Hur arbetar man med kunskap och nyfikenhet i fritids?

Genom nära vardagliga samtal med eleverna så snappar vi upp vad eleverna är intresserade av och kan koppla vidare på det i de planerade fritidsaktiviteterna. Många gånger sätter de äldre eleverna igång saker som de mindre blir nyfikna på och det sprider sig till resten av gruppen. Då sker ett lärande elever till elever och mellan pedagoger och elever.

Genom att koppla ihop våra teman på fritidshemmet med casen i skolan skapar vi en röd tråd mellan skola till fritids. Temat innebär då ett mer lekfullt och frivilligt skapande. Tre dagar i veckan har vi även skolpersonal som jobbar hos oss på fritids. Det är också viktigt att vi har samma ordningsregler och goda kultur.

Vad är det bästa med att arbeta inom Vittra?

Det bästa med Vittra är den röda tråden från förskolan till 9:an. Alla känner alla, det skapar en trygghet för både eleverna och pedagogerna. Jag tycker det är härligt att man som pedagog får möjlighet att vara en del av barnens första dag på förskolan till den dagen de lämnar högstadiet.

 

Hittade du inte vad du letade efter?