SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Forsgläntan

Våra traditioner

Vid Lucia får vi alla på skolan uppleva ett fantastiskt Luciatåg där åk 2 och åk 8 skrider nerför trappan och sjunger för oss alla. Även vårdnadshavare, syskon och mor-och farföräldrar till tvåorna och åttorna är välkomna vid denna högtid. Alla elever serveras denna morgon lussekatter, pepparkakor och julmust.

Två gånger per läsår har vi kulturdag. Dessa dagar träffas alla elever på skolan i åldersblandade grupper från F-9 och har olika, gemensamma aktiviteter. Detta för att skapa en vi-känsla och för att mötas över gränserna, bygga nya relationer och kanske finna en ny vän. Den första kulturdagen är i samband med jul och den andra i samband med påsk.

På julavslutningen samlas vi i Kungsbacka kyrka. Eleverna är konferencier och vi sjunger tillsammans, vissa spelar instrument eller läser dikt. Här får elever i åk 6-9 sina terminsbetyg innan vi går på julledighet.

I februari/mars åker alla miniorer till Sjöaremossen för en härlig skridskodag.

I maj/juni åker våra juniorer till Slottskogen för att spendera dagen tillsammans i Göteborgs vackra park. Juniorerna leker, spelar fotboll, grillar, tittar på djuren och får tid att bara umgås innan det snart är dags för sommarlov.

Några dagar innan skolavslutningen springer alla våra elever Vittravarvet. Forsslingan som ligger precis bakom skolan fylls då av glada, entusiastiska elever.

En annan rolig tradition är fotbollsmatchen, 9:or vs pedagoger. Det brukar bli en tuff match med påhejande elever och pedagoger.

Niorna har sista veckan på läsåret en Nianlunch. Då är det åttorna som står för planering, dukning och servering. Våra nior klär sig fina och tillsammans med sina pedagoger blir de bjudna på en trerätters middag. Det hålls tal, visas bildspel och det delas ut Vittraljusstakar. En väldigt fin tradition för våra nior som är på väg vidare i livet.

På skolavslutningen samlas alla elever, pedagoger, syskon och föräldrar i backan på vår skolgård där en scen har byggts och smyckats. Vi får ta del av sång och uppträdande och niorna firas lite extra sin sista dag hos oss. Innan vi går hem har vi ett stort tårtkalas för att fira in sommarlovet tillsammans.

Hittade du inte vad du letade efter?