SchoolSoft Sätt ditt barn i kö

Vittra Brotorp

Kommunikation mellan skola och hem

Veckobrev och periodbrev

Varje vecka mejlar ansvarspedagogen ut ett informationsbrev till dig som förälder med barn i vår verksamhet samt lägger upp brevet på SchoolSoft. I slutet av varje sex-veckors-period skickar rektorn/förskolechefen ut ett mejl till alla med barn på skolan.

SchoolSoft

SchoolSoft kan användas överallt där det finns en dator med internetuppkoppling. Du som förälder kan via SchoolSoft göra sjukanmälningar, skapa dig en överblick av vad som är aktuellt på skolan och vad som händer i alla perioder både ämnesspecifikt och i tema. IUP-samtalen finns tillgängligt där tillsammans med elevens Individuella utvecklingsplan (IUP), period- och veckoplanering/utvärdering, uppdrag, närvarorapportering, aktiviteter, nyheter, betyg med mera.

Det är viktigt att du som förälder är delaktig i detta system. Vi ser gärna att du och ditt barn loggar in i SchoolSoft minst en gång per vecka. Vi kommer att hålla en utbildning för våra nya föräldrar. Datum för utbildningen meddelas i samband med läsårets start. Du kommer att få ditt inlogg och lösenord till SchoolSoft mejlade till dig den första skoldagen.

Adressen till inloggningssidan: https://sms8.schoolsoft.se/vittra/jsp/Login.jsp

Information elevråd

Elevrådet lägger upp protokoll samt informerar om pågående arbete på SchoolSoft.
Elevrådet träffas en gång i månaden och representanter utses i varje ansvarsgrupp i årskurs 1-9.

Elevhälsan

Information om vaccination och hälsobesök skickas till vårdnadshavare genom lämpliga kanaler i skolan som veckobrev, SchoolSoft och skriftlig information med eleverna till hemmet.

Facebook

Här publicerar vi bilder på lärandet i skolan och förskolan. Glöm inte lämna in blanketten ”fototillstånd” om du vill att även ditt barn ska få vara med på bild. Det är viktigt för oss att dokumentera verksamheten på olika sätt. Därför vill vi att så många så många barn som möjligt får dokumenteras på bild.

Hittade du inte vad du letade efter?