Webbshop SchoolSoft Sätt ditt barn i kö

Vittra Adolfsberg

Fotbollsprofil

Fotboll i skolan har en positiv inverkan på skolgången och kamratskapet. Vi vill att skapa en bra fysisk grund och göra eleverna medvetna kring de positiva sambanden mellan Rörelse – Kost – Sömn och deras egen prestationsförmåga, både i idrotten och i skolan. Vi vill stimulera till aktiva bra val för deras egna välmående- därför har vi en fotbollsprofil.

På Vittra Adolfsberg kan man söka till fotbollsprofilen från årskurs 4. Du är välkommen att hälsa på för att se hur våra träningar går till. Vi finns till hands för att svara på dina frågor, och det går även bra att anmäla sig till provträning för att bli antagen till vår fotbollsprofil.

Tränare anders.ullstrom@vittra.se

Titta gärna här på filmen om fotbollsprofilen som våra elever Ahmed och Omar har gjort.

Vilka grupper har vi

Vi delar in grupperna efter ålder där årskurs 4 och 5 tränar ihop, 6 och 7 bildar en grupp, samt 8:or och 9:or är den äldsta gruppen vi har. Vi har alltså sex grupper i dagsläget, tre för killar och tre för tjejer.

Hur ofta tränar vi

Vi tränar en gång i veckan för årskurs 4 och 5, samt två gånger i veckan för årskurs 6 – 9. Varje pass är på 70 minuter.

Vad fokuserar vi på

Fokus ligger i första hand på tekniken. Fotbollsprofilen har tagit fram ett utbildningsprogram där vi ska gå igenom alla tekniker både för anfallsspel och försvarsspel. Förutom tekniken lägger vi även stort fokus på balans och koordinationsträning, vilket ofta är eftersatt ute i klubbarna.

Hur är träningarna upplagda

Träningarna börjar med en ordentlig uppvärmning där bollen alltid är med. Därefter går vi igenom vilket tekniskt moment som träningen lägger fokus på. Vi genomför 2 övningar som bygger på temat och vi försöker spela någonting varje träning, antingen genom en spelövning i smålagsform eller i ett matchspel som avslutning.

Var tränar vi

Från april till oktober tränar vi utomhus på Västergårds IP. Underlaget där konstgräs. På vintern har vi förmånen att kunna träna inomhus i vår egen idrottshall, vilket gynnar tekniken oerhört mycket.

Hittade du inte vad du letade efter?