SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Adolfsberg

Fritidshem

För oss är det viktigt att barnen upplever att skoldagen hänger ihop. Därför har vi integrerat fritidsverksamheten till en naturlig förlängning av skoldagen och den obligatoriska verksamheten. Fritidsverksamheten pågår mellan kl. 06.00-08.30, samt kl. 14.00-18.00. När fritids öppnar på morgonen är vi i vårt fritidsrum på skolan. Där får barnen en lugn och trevlig start på skoldagen där de bland annat kan välja mellan att spela spel, läsa eller bygga med lego. Vi serverar frukost kl. 07.00-07.30.

Mellanmål serveras kl. 14.00-14.30 då vi tar emot barnen i matsalen för att pricka av de som ska vara på fritids. Där efter tar vi rast ute i minst 30 minuter.

Varje barn som har en plats på vår fritidsverksamhet har möjlighet att delta i olika aktiviteter. Varje eftermiddag erbjuder vi aktiviteter som barnen själva väljer om de vill delta i. Då får barnen göra någonting som de tycker är kul eller ges möjlighet att prova på någonting nytt. En stor del av eftermiddagsverksamheten är vi utomhus. Se därför till att era barn har kläder efter väder. Vi har fyra olika aktiviteter varje dag. Vi har också en del fasta aktiviteter där barnen deltar under en längre period. När barnet går hem från fritidsverksamheten är det viktigt att de prickar av sig hos fritidspersonalen.

Hittade du inte vad du letade efter?