SchoolSoft Sätt ditt barn i kö English

Vittra Adolfsberg

Våra traditioner

Barnens födelsedagar uppmärksammas alltid på förskolan. Oftast den dagen de fyller eller vid ledighet, när barnet kommer tillbaka. Vi firar under samlingen då födelsedagsbarnet får vara huvudperson. På grund av allergier och diabetes har vi valt bort fika och glass, detta får barnen fira med hemma! Men ni är välkomna att ta med frukt.

Runt lucia har vi en tomteparad. Då bjuder vi in alla föräldrar, syskon och övrig släkt för att se och höra vårt fina tåg. Det bjuds också på glögg, lussekatt och pepparkaka.

Jul firar vi tillsammans med barnen. Vi dansar kring granen och tomten kommer på besök. Inför vårt julfirande har barnen varit med och pysslat och pyntat samt bakat goda julkakor.

Påsk firar vi med maskerad. Festen brukar hållas någon förmiddag under påskveckan, då barnen får klä ut sig till påskkärringar/gubbar. Vi leker lekar, har äggrullning och påskpysslar samt äter påskbakelser.

Midsommar, vi sjunger och dansar kring vår midsommarstång som vi klär tillsammans med barnen. Därefter njuter vi av jordgubbar och glass.

Under terminen bjuder vi även in till drop-in fika och vernissage. Datumen för dessa tillställningar varierar utifrån vad vi arbetar med i barngrupperna.

Sommaravslutningen hålls vid amfiteatern där vi uppträder och tittar på när skolklasserna uppträder. För de barn som slutar förskolan hålls en separat sommaravslutning där vi delar ut medaljer, rosor och äter sommartårta.

Hittade du inte vad du letade efter?